Καινοτόμο σύστημα ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια – Συμμετοχή σε έρευνα

EnergeiakaΣτο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος E2VENT, στο οποίο συμμετέχει το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. και το οποίο χρηματοδοτείται από τη δράση HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπτύσσεται ένα καινοτόμο σύστημα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που εφαρμόζεται στις όψεις της κατασκευής.

Συγκεκριμένα, το σύστημα ενσωματώνει θερμομονωτική προστασία και εξωτερική επένδυση με φύλλα αλουμινίου, το οποίο εφαρμόζεται στις όψεις της κατασκευής μαζί με μονάδες εναλλακτών θερμότητας και μηχανικού αερισμού για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και τον έλεγχο των θερμικών απωλειών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, www.e2vent.eu.
Σας παρακαλούμε θερμά να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να συμμετάσχετε στη σύντομη έρευνα σχετικά με την κοινωνική αποδοχή του συστήματος αυτού, καθώς η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη ενός οικονομικά και ενεργειακά αποδοτικού συστήματος με χαμηλές εκπομπές CO2, σε κτίρια οικιστικής ή εμπορικής χρήσης, ικανού να επιτυγχάνει τους στόχους του προτύπου για «Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας» (Near Zero Energy Building – Nzeb standards). Το σύστημα αυτό θα έχει τη μορφή ενός συστήματος προσόψεως το οποίο παράλληλα θα ενσωματώνει μονάδες μηχανικού αερισμού για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων και νέων κτιρίων.

Το ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθύνεται σε μηχανικούς και ειδικούς του κλάδου, θα το βρείτε  εδώ και είναι ανώνυμο.

Πηγή : www.b2green.gr

Advertisements
This entry was posted in Περιβάλλον, ενέργεια and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s